OTROŠKA GLASBA

Čarovnik Grega je eden najprodornejših ustvarjalcev glasbe za otroke, ki jo piše, snema in izvaja sam, igra različne inštrumente in poje. Sodeluje z znanimi slovenskimi glasbeniki, kot so Boštjan Grabnar, Bor Zuljan, Matej Rihter, Štefan Šerkezi, Blaž Jurjevčič in drugi, piše pa tudi za druge izvajalce otroške glasbe. Izdal je že deset zgoščenk, na katerih lahko slišimo več kot sto "nasmejanih" pesmi.

Skozi svojo glasbo Čarovnik Grega popelje otroke v svet skrivnih želja, domišljije in čarovnij, na kmetijo in v gozd, k opicam, konjem, volku, pujsu, žabi, ježku, lisjaku in zebri, pa na morje h gusarjem in domov k plišastemu medvedku. Z otroki slika, packa in čofota. Njegove pesmi odlikuje živahnost, vedrost, igrivost in vsebinska pestrost, ki pritegne male in velike poslušalce.

Zgoščenke so predstavljene v okvirčkih na desni. S klikom na puščico lahko poslušate glasbene inserte in pod naslovi pesmi najdete besedila. Zgoščenke lahko naročite TUKAJ.

PRIJATELJA

Zgoščenka z naslovom “Prijatelja” je bila posneta leta 2014. Poleg naslovne pesmi, ki pogosto spremlja čarovnikove predstave, je na njej še osem zabavnih, živahnih in nagajivih pesmic. Govorijo o klepetavih goskah, predrznem lisjaku, kosmatih afnah in domišljavih kravah. Tu je še tekma med dvema polžema, zgodba o cvetači in špinači, na potovanje v daljne kraje nas vabi sopihajoči stari vlak, največji hit pa je gotovo pesem o nadležnih bolhah, v kateri je raperski vložek odpel Jose iz raperskega dua Murat in Jose.

1. Bolha
3. Krave
4. Goske
5. Opice
6. Lisjak
10. Prijatelja mix

LUČKA IN PRIJATELJI

Kompilacijska zgoščenka “Lučka in prijatelji”, ki se je rodila tik pred vročim poletjem 2010, spremlja promocijo otroških sladoledov Ljubljanskih mlekarn. Lučka, Ježek, Tom, Brrr in Lonček so njeni glavni junaki, otrokom pa se ob poslušanju kar cedijo sline …

PA NA ZDRAVJE!

“Pa na zdravje!” je zgoščenka polna dogodivščin; izlet na kmetijo, bitka s porednim bacilom, iskanje medvedka Jake, čofotanje po dežju in utrgana gugalnica. Tu je še nerodna žaba in domišljavi slikar, poredne brihtne face in pridni otroci, ki z metlico, krpico in sesalnikom počistijo svoje sobe … Zgoščenka je izšla novembra 2010.

ČETVORČKI

“Četvorčki” so izšli decembra 2007. Na zgoščenki so pesmice, kot so Četvorčki, Prava zmešnjava in To sem jaz, ki kar podžigajo k miganju. Sredi poplesavanja se znajdemo tudi na Jerčini rojstnodnevni zabavi, pa na gozdnem potepu s palčkom Pohajalčkom, kjer srečamo še strašno lačnega volka. V besedno igro nas zapelje Mala marela je marelica, v pesmi Zebra izvemo, da ima prebivalka živalskega vrta slavno sorodnico na cesti, nagajiva Lučka pa do zadnje pikice poliže lonček sladoleda.

GREGA IN FACKO

Na zgoščenki “Grega in Facko”, ki je izšla leta 2006, je 13 priljubljenih pesmi, z njo pa se je rodil tudi nagajivi Facko, ki Čarovnika Grega tu in tam spremlja na njegovih predstavah. Pesmi Od glave do peta, Naš pralni stroj, Gusarska, Pomaranča in Pujsi debelujsi so hitro postale prave uspešnice. Lisjaka spremljamo na njegovem tatinskem pohodu v kokošnjak, semafor nas nauči, kako gremo varno čez cesto, izvemo še kaj leti in kaj ne, pa tudi, kako je možno, da 1 plus 1 ni vedno 2. Tu je še Papi, ki pridno varčuje in Lučka, ki se s prijatelji v lončku odpelje na izlet v vesolje.

SKRINJICA ŽELJA

Na kompilacijski zgoščenki “Skrinjica želja” so izšle pesmi, ki so bile posnete v letih 1997 do 1999. Na njej sta vsem dobro znani pesmi, ki sta še danes nepogrešljivi spremljevalki predstav Čarovnika Grega – Kurje kravji mačji rock’n'roll in Hokus pokus. Sicer pa nam v skrinjici poleg skritih želja, delajo družbo predvsem živali – konj z natančno eno konjsko močjo, domišljava kokoš, kenguru iz daljnje Avstralije, crkljivi medvedek in pujs v mlaki. Izvemo tudi, da je mleko nadvse zdrava pijača, z vlakom pa se zapeljemo še v deželo sonca.

3. Koka
6. Kenguru
7. Vlak
9. Opice
10. Mleko
13. Mix iz skrinjice